Pages

tiistai 20. elokuuta 2013

Välillä työtä ja välityötä..

Taisinpa kertoakin teille jo aloittavani lankavarastojen tyhjentämisen luomalla vihdoinkin silmukat Still light - tunikaan, jonka lankat sekä ohje ovat marinoituneet kaapissa riittävän pitkään... Tällainen vahvasti puuduttava satametriä pitkä tunika 3½ millin puikoilla onkin juuri sopivaa neulottavaa melko kiireisessä arjessa, tasapainoillessa työn ja koulun (tai lähinnä niiden tehtävien) välillä. Tuntuu, että aina kun ehtii puikkoihin tarttua saa aikaiseksi ehkä kaksi kerrosta ja ehdin valmistuakin ennen kuin tunika valmistuu....

Deadlineja rakastavana ihmisenä päätinkin, että tunikallehan määrätään valmistumispäivä! Muuten kyllästyn tuohon koko projektiin ja pikaistuksissani saatan jopa purkaa sen, vain päästäkseni aloittamaan jotain uutta ja ihanaa. Ja koska en harrasta keskeneräisiä käsitöitä, en voi aloittaa mitään isompaa ennen kuin tämä on valmis, siksi tuo hävittämisen mahdollisuus leijailemassa. 

Pidän viimeisen kesälomaviikkoni viikolla 39. Lähdemme Miehen kanssa parin päivän reissulle silloin ja tunikan on oltava valmis silloin. Piste. Tunika on valmiina mitä mainioin matkaneule, eri alaosilla saan muokattua kokonaisuutta paljon. Ja pikku reissulle kun ei kannata ruumaan laitettavasta matkalaukusta maksaa. Useita kärpäsiä lyötävissä aikataulussa valmistuessaan.

Viimeaikaiset näkymät...

Oikeasti on varsin opettavaista aloittaa lankavarastojen tyhjentäminen sieltä tylsimmästä neulomuksesta. Olen pitkään haaveillut tunikasta, mutta aina olen kuitenkin aloittanut jotain mukavampaa... Nyt on sitten jäänyt ikään kuin luu käteen... Kuvissa huomaa edistystä kuitenkin tapahtuneen, omaksikin ihmetykseksi. Oikeasti olen jo taskujen silmukatkin siirtänyt apulangoille. Hienoa!

Välillä on ollut kuitenkin pakko tehdä jotain muuta. Eli eräissä tapauksissa (kuten tässä) saa ottaa välityön välttääkseen karikkoja. Siihen ratkaisuksi saapuikin Iikun suunnitelemat Elokuun viljaa - sukat. Kaapeista löytyi ihan samaa lankaakin, joten ei muuta kuin puikoille. Aivan massiivisia kyllästymiskohtauksia ei ole tullut, koska sukka "vasta" tässä vaiheessa...Malli on kyllä ihana ja niin on lankakin - molemmissa töissä. Dropsin Alpaca ja Cascaden Heritage ovat uusia tuttavuuksia mun puikoilla, ja ainakin neulontatuntuma on ihana. Syksyistä loppuviikkoa teille kaikille!

7 kommenttia:

 1. Oih näyttää tosi hienolta tuo sukka =) ja ihana väri! Tuo tunika on munkin toivelistalla, mut jostain syystä tuo on vaan jäänyt, kun olis jokunen kerros tuota sileää neulottavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, välillä tekisi mieli neuloa sukat äkkiä loppuun, että saisin ne jalkaan. Toisaalta tunika himottaa myös päälle pukemista, joten kiirettä pitää....

   Poista
 2. Kadehdittavaa kurinalaisuutta :)
  Tsemppiä viime metreille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä tosiaan tarvitaan. Hihat valmistuvat hujauksessa, kunhan saan tuon helman joskus loppumaan.... Seuraava työn toteutan varmaan jostain bulky-vahvuisesta langasta. :D

   Poista
 3. Tunika näyttää lämmittävän kivasti myös neulontavaiheessa. :) Noista sukista ja Still lightistakin tulee taatusti ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin tekee... :-) Itse asiassa olen suorittanut samalla empiiristä tutkimusta, että kutittaako lanka paljaalla iholla. Ei onneksi kutita.

   Poista
 4. Thank you! I'm sure you can find an online retailer of Malabrigo yarn that ships to Finland within the EU. Both all other chunky weight yarns will work, too! You should come join the KAL then, there'll be lots of Malabrigo yarn up for grabs! :)

  VastaaPoista

 
Blogger Template By Designer Blogs