Pages

perjantai 13. syyskuuta 2013

Lämpimiä ajatuksia...

Näiden säärystimien neulominen on kuulunut mun to-do-listaan aivan hävyttömän kauan. Tunikan tikuttamisen jälkimainingeissa päätin ottaa puikoista kiinni ja tehdä ne - vihdoinkin. Ihanat tulivat ja suoraan käyttöön. Saatanpa tehdä toisetkin, erivärisenä. Alkuperäisohjeesta otin ainoastaan mallineuleen, muuten kyseessä sellaiset improvisaatiotekeleet. Ihan inan pidemmät olisin saanut tehtyä, mutta epäilin, ettei mallineuletta saisi lopetettua oikean kohtaan, joten jätin riskin käyttämättä..


Alpaca Sox Legwarmers
Lanka: Regia 4-fädig 88 g
Puikot: 2½ mm

En harrasta talvisin minkäänlaisten välihousujen/sukkiksien käyttöä housujen alla, paitsi pilkillä. Näillä saan lämmitettyä sääriäni, jos ensi talvena tulee olemaan 100 astetta pakkasta. Tai jos ei tule, niin voin siltikin lämmittää sääriäni näillä.Työn ohessa opiskellessa, on väistämättä tinkittävä jostain. Valitettavan usein se on läheisten näkeminen. Lämpimin ajatuksin päätinkin ilahduttaa kummityttöäni ja hänen pikkusiskoaan pipoilla. Pipomallina toimii lasipurkki seisomassa kulhon päällä... Varsinainen taidonnäyte!


From Norway with love - hat
Lanka: Wollmeise Twin 30g, Drops Fabel  
Puikot: 2½ mm ja 3 mm
Pipomallin inspiraationa toimi tuo Picklesin malli (suunnittelevat muuten superihania malleja). Neuloin pipon fingering-vahvuisesta langasta, joten lähinnä taas otin ohjeesta vaan mallineuleen. Toivottavasti ovat sopivan kokoiset. En uskaltanut kasteltuani lähteä juurikaan venyttämään, ettei näitä palauteta minulle jättisuuriksi todettuina... Lankana Wollmeisen Twin ja sydämet neuloin Drops Fabelilla, kaapin perältä löytyi juuri sopivat pienet nöttöset. Kaikki kannattaa aina säästää! Tai ainakin kaikki langat.Nyt pitäisi tarttua koulutehtäviin. Puikoilla on jo uusi työ, huivi! Oho! Ainaoikeaa siis tulossa. Ja ehkä yhtä vauvanpeittoa jahka langat saapuvat. Edit. Oli pakko tilata lankoja, koska ei ollut sopivia värejä varastossa. Lomaviikollani lupaan järjestää sen arvonnan. Vihdoinkin! Kohta täällä on oikeasti visiteerannut 3000 kertaa joku, joten pitäähän tuota juhlia! Itse asiassa aina on hyvä syy juhlia. 

Näihin kuviin ja tunnelmiin - oikein hyvää viikonloppua kaikille! 7 kommenttia:

 1. Ai kun kivoja. :) Säärystimissä on jotain hauskaa retrohenkeä, mutta en saa paikallistettua vuosikymmentä - 1990-luku? 2010-luku toki myös. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo retrohenki näissä varmaan viehättikin mua, kaihoisasti katselin 80-luvulla isosiskon säärystimiä ja olkatoppauksia... :D Olkatoppaukset jätän tosin nykyään väliin.

   Poista
 2. No onpa kiva pipo, selkeetä tyttökamaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirjeitä odotellaan jo malttamattomana, olen sellainen myöhempien aikojen suomalainen versio Amerikan tädistä! :-)

   Poista
 3. Makeet säärystimet ja somat pipot. Ja totta tosiaan - aina kannattaa juhlia! :)

  VastaaPoista
 4. Vietin nuoruuteni 80-luvulla joten en kaipaa olkatoppauksia enkä muutakaan sieltä luvulta hihihi, mutta säärystimet ovat ihanat ja hattu kuvio sekä malli!!

  VastaaPoista

 
Blogger Template By Designer Blogs