Pages

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Senaikaista...

Neuloin itselleni pipon. Juhannusviikolla. Mallinkin nimi osuvasti senaikainen. Kyllähän se melko senaikaista oli, kun lämpötila ei kymmentä astetta saavuttanut, joten kai sellaista voi pipokeliksi kutsua...


 Malli: Contemporary
Lanka: Debbie Bliss Baby Cashmerino
Puikot: 3 mm ja 3½ mm


Aivan takuuvarmaa Veeraa tämäkin ohje. En ymmärrä, miksi en ole tätä aiemmin neulonut, vaikka on suosikeissa keikkunut jo pitkään... Suosittelen kyllä ehdottomasti ottamaan tämän puikoille, jos et ole vielä tätä neulonut. Aion tehdä tämän vielä harmaanakin (tietenkin) versiona, sillä ihan mukavaa löytää toinen luottopipomalli Rikken lisäksi.




Nyt puikoilla on jo toista luottosuunnittelijaa Isabell Kraemeria.Tästä tulee Westbourne ja malli on aivan huippu ihana, Isagerin Alpaca2- langasta nyt puhumattakaan. Raitaa tosin tulee, yhä edelleenkin... Juhannuksen kökkökeleillä tätä valmistui huikeaa vauhtia, kun sisätiloissa oleltiin.






Helmasta ei puutu kuin 7 senttiä ja sitten pääsee hihojen kimppuun. Seuraava projekti nimittäin on jo odottelemassa pääsyä puikoille...

Lämpimämpää alkavaa heinäkuuta toivotellen! 

torstai 19. kesäkuuta 2014

Pienen miehen neuletakki

Tämä valmistui välityönä veljenpojan syyskuisia synttäreitä silmällä pitäen. Ja voi elämä, miten pehmoinen lanka tuo Baby Cashmerino on... Ensimmäistä kertaa puikoilla, muttei tosiaankaan viimeistä kertaa. 

Veljen vaimoni on useasti ihmetellyt, miksei alle vuoden ikäisille poikalapsille saa kaupoista muuta kuin huppareita. Jokainen tietää, miten älyttömän kätevä se huppumytty on lapsen niskassa esimerkiksi turvaistuimessa istuessa... Siksipä ohjeeksi valikoitui ihan perussimppeli neuletakki. Helppo pukea, riisua ja pestä.
 

Lanka: Debbie Bliss Baby Cashmerino yht. 126 g
Puikot: 4½ mm


Lankat on ostettu Kerästä, vieläpä ale-korista ja napit Karnaluksista. Nappivarasto alkaa yllä tyhjenemään uhkaavasti - varsinkin nuo puunapit, jotka on meikäläisen suosikkeja.
 



Juhannusaatto menee töissä, mutta illalla suunnataan järvelle. Pipo on jo neulottu ja untuvatakki otettu esille. Kaksi vapaapäivääni sisältävät siis kalastusta ja neulontaa, sopivassa suhteessa ja toivottavasti kuitenkin ilman vesisadetta.

Rauhallista juhannusta kaikille! Muistakaa pukeutua lämpimästi...


tiistai 10. kesäkuuta 2014

Pientä vihjettä kesästä ja pari sanaa virkkauksesta...

Jätin otsikosta pois raitasanan, ettette ihan kyllästy. Joka tapauksessa raitaa täällä vaan valmistuu, ainakin puikoilta.

Isabell Kraemerin neuleohjeet ovat suosikkejani, tämänkin ohjeen jälkeen. Yksinkertaisuus vaan useimmiten on se juttu, ainakin tällaisissa perusneuleissa. Musta ja valkoinen toimii aina.


Lanka: Wollmeise Lace 81 g, 
BC Garn Silkbloom Extrafino 86 g
Puikot: 3½ mm





Olen pitänyt tätä jo melko paljon, koska tämä on aika näppärä kesäneule. 160 grammaa kassissa ei saa aikaan mitään kulumaa selkään, rypistyminen ei haittaa ja keveydessään tämä on kiva. Eli nimensä mukaisesti aika ihana kesävaate Suomen melko haastaviin sääoloihin. 

Täydellisessä elämässä kaikki olisi täydellistä. Ei ole, koska ongelmana on valkoisen langan nyppyyntyminen - damned. En osaa käyttää käsilaukkua muuta kuin postinkantajan tapaan. Ei hyvä. Turvavyö aiheutti samanlaista nuhjaantumista, ja sitä en ainakaan voi lopettaa käyttämästä. En anna asian haitata minua, neule on ihana ja koska lanka ei sinänsä mene rumannäköiseksi aion pitää neuletta ja paljon. Ja neuloa uuden sitten kun tämä on tullut tiensä päähän.

Olin viime viikolla siellä Molla Millsin kurssilla Kerässä, josta kerroinkin. Oli aivan mieletöntä! Sisäinen virkkurini löytyi kurssilla. Liekö Mollan vai mukavan porukan ansiota. En ole viime vuosina (jos koskaan) juurikaan virkkaillut, mutta veikkaan, että tästä kesästä tulee varsinainen Summer of Crochet. Mun on nimittäin saatava kaikki uuden Virkkuri asusteet ja laukut. Erivärisinäkin vielä. Yhdistelmiähän ei olekaan kuin joku miljoona. Piece of cake siis.


Malli: Kuutio-reppu by Molla Mills
Lanka: Catania Grande 50 g per väri
Koukku: 4 mm


Tämä on ensimmäinen tuotos. Aloitettu kurssilla koukulla 3½ mm, mutta kolmasosan virkattuani purin ja aloitin 4 mm:n koukulla, koska lopputulos muistutti jo enemmänkin Kevlar-liiviä. Reppua tästä ei tule, olkalaukuksi muuttuu, kunhan löydän nahkaa, josta tehdä hihnat. 



Oletteko muuten lukeneet uutta Knitsceneä? Sisältää muuten aivan ihania kesäneuleohjeita, mm. Linum Tee, Bokeh Tank ja Argon Tee. Missäköhän välissä ehtisi tuollaisia neuloa, kun tämä virkkausmode on nyt pahasti päällä. Asian saa tosin ratkaistua menemällä Kerään ja huomaamatta onkin ostanut langat johonkin noista. 


Aamun voi aloittaa näinkin terveellisesti ja nautiskella vapaapäivänään ihanista vieraista, käsitöistä ja herkullisesta ruoasta... Näin mä aion tehdä. 

Oikein hyvää tiistaipäivää!


tiistai 3. kesäkuuta 2014

Yllätys...

Aika yllättävää, mutta olen neulonut raidallisia sukkiakin. Nämä valmistuivat siellä etelän lämmössä ja muutaman vuoden kaapissa notkuneita Fabeleita on nyt saatu roimasti vähennettyä.
Itse asiassa olen sellaisen tilanteen edessä, että kohta on ostettava lisää sukkalankaa. Rehellisyyden nimissä on ehkä kuitenkin myännettävä, että lankaa on vielä jäljellä, mutta ei sellaisia keskenään mätsääviä värejä...


Oma perussukka, 56 s
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2½ mm


Annan villasukkia paljon joululahjaksi, joten näitä on mukava tehdä välitöinä ja paikoissa (lentokoneissa ja autoissa), joihin ei viitsi raahata ohjeita, apupuikkoja, silmukkamerkkejä jne. Ja raitoja neuloessa ei tarvitse edes mittaa, kun laskee vaan raidat. Näppärää.






Blogin kirjoitustahti on jotenkin hidastunut, johtuen siitä aiemmin mainitusta iCloud-ongelmasta. En ymmärrä, miksi kannettava ei enää suostu yhteistyöhön. Jos olisin järkevä ihminen, ostaisin uuden koneen. En ole, joten ostin lentoliput Amsterdamiin. Toisaalta kannettava teki tämän jo kerran aiemminkin ja toipui siitä ilman operaatioita, joten odotan näin tapahtuvan uudelleenkin.



Perussukka 44s
Lanka: Handu perussukkis ja Fabel yht. 40g
Puikot: 2½ mm


Ja lisää jämislankojen tuhoamista. Tomaatinpunainen Perussukkis yhdistettynä harmaaseen Fabeliin toimii 3-vuotiaan jaloissa mitä mainioimmin ja 3 0, 1 n mallineule pitää sukan hyvin jalassa. Tarkkasilmäisimmät saattaisivat huomata, että punainen lanka loppui kuvassa päällimmäisenä olevan sukan viimeisellä raitakerroksella. (Tuskin kukaan nyt oikeasti kuvia tuijottaa silmä kovana, mutta kuitenkin...) 
Sukat menevät veljentytölle niin en jaksanut nähdä vaivaa, että olisin alkanut purkamaan toisen sukan kärjen ja tehnyt näistä symmetriset. Sainpahan ainakin koko langan kulutettua.

 





Kaksi vapaapäivää ja kiirettä pitää. Tänään Kerään Molla Millsin kurssille - upeaa! Kehtaiskohan ottaa Virkkurin mukaan saadakseen siihen tekijän nimmarin...? 
Joka tapauksessa ennen sitä pitäisi istuttaa pelargoniat, tomaatti, rakuuna, oregano ja basilika partsille - ovat odottaneet sunnuntaista saakka taimikasseissaan. Imuria pitäisi varmaan myös ulkoiluttaa komerosta ja Ikeassakin tekisi mieli piipahtaa. Toisaalta se raitaneule olisi valmis, ja täytyisi kuvata. Täällä tuo koulusta kesälomaa viettävä Teini ei taida kameraan tarttua ennen iltapäivää... Onneksi puikoilla on jotain ihanaa Baby Cashmerinosta...

Reality bites ja opintopisteahdistuksissani menin ottamaan kesäksi 4 op:n verkkokurssin, jossa on ihan kauhea aikataulu. Mun pitää siis ensin tehdä tämän viikon tehtävä. Huoh... 

Helteistä loppuviikkoa kaikille!


 
Blogger Template By Designer Blogs