Pages

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Oudot lapaset vs. kiva pipo

Viikonloppuna ahkeroin joululahjoja, vaikka sitkeä flunssa saapuikin tahtia haittaamaan... Nämä menee samaan perheeseen, joten huomaamatta valikoitunut värimaailma natsaa eikä puutu kuin yhteiset tuulipuvut!



Peruslapaset
Puikot: 3½ mm
Lanka: Luomu merinovilla 70g


Lankana lapasissa on Meijun ponchon nimikisasta kesällä voittamani Luomu merinovillalanka. Aivan mielettömän pehmeää ja ihanaa lankaa, mutta tuo sekavuus mietitytti ja mietityttää yhä edelleen. Jos olisin ollut järjen kanssa tekemisissä asiaa pohtiessani, olisin neulonut lapaset raidottaen kahdelta kerältä. En ollut ja yhdestä kerästä teki yhden koko lapasen (vas.puoleinen) ja toisen resorin. Sitten huomaattekin varmaan eron uuteen kerään. Useimpia ihmisiä, mukaan lukien lahjan saaja, asia ei varmaankaan haittaisi, mutta koska koen lukeutuvani pilkun ********hin, niin minuapa haittaa. Ei tosin siinä määrin, että purkamaan lähtisin... 





Koen, että langan ihana lämpö ja pehmoisuus kuittaavat nuo erot ja harvemmin lahjan saaja tulee kädet vierekkäin jossain kolmen lapsensa kanssa ulkoilemaan. Hardly. 





Perusohje laihoille mieskäsille, 44 s puikkokoolla 3½ mm.  14 silmukkaa peukalokiilaan + 4 poimittua = 18 silmukkaa peukkua varten. 



Rikke
Puikot: 3½ mm ja 4½ mm
Lanka: Lang Yarns Novena 40g


Perheen äidille valmistui toivottu Rikke-pipo. Lankana pipoon hyväksi havaittu Lang Yarnsin Novena ja silmukoita loin 94s, koska saajalla on pienempi pää kuin minulla. Kuten myös 99%:lla muistakin suomalaisista on... 





Toivon vahvasti, että tästä tulee lahjan saajalle samanlainen suosikki kuin omastani on tullut minulle. 

Nyt puikoille pääsi huivi - ihan itselleni. Veeran Different Lines ja lankana Isagerin alpakkaa... Oi, miten ihanan pehmoista. Lääkärin määräyksestä syön antibioottia ja lepään. Lämpöinen kudin sylissä.

Itsenäisyyspäiväksi siirryn töihin, mutta muille toivotan rauhallista ja jouluntuoksuista pitkää viikonloppua!

9 kommenttia:

  1. No onpas tosiaan raidoittunut erikoisesti tuo lapaslanka. Mutta kauniin väristä se on ja varmasti ihanan tuntuista. Rikkekin sopii omaan makuuni. Minulta löytyy kolme harmaata Rikkeä: vaalea, keskiharmaa ja tumma. Langat on myös hankittuna semisolidin harmaaseen. Harmaata ei voi olla liikaa. :)

    VastaaPoista
  2. Kauniin harmaat lankaa vaikka onkin kummallisesti raidoittunut. Kyllä minuakin haittaisi. Onkohan tuossa jokin virhe tapahtunut langan teko vaiheessa. Monesti saaja on kuitenkin aidosti mielissään eikä virheitä edes huomaa muut kuin tekijät :). Hattu on myos kaunis väritykseltään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, ja veljeni ei taatusti huomaa mitään erikoista tumpuissa... :-)

      Poista
  3. Kauniita harmaita. Jotenkin tuohon lankaan sopii tuo sekavaraidoistus =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, harmaa jotenkin on nyt vaan niin ihana väri. :-)

      Poista
  4. Lapaset tunnistaa pariksi ja ovat nättejä yksilöinäkin - siinä ollaan jo voiton puolella, eiks jeh. :) Rikke toimii aina. Ja aivan ihanan kuuloinen huivi tuloillaan.

    Toivottavasti olet saanut taudin jo päihitettyä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Rikke on kyllä aina hyvä valinta.
      Tauti voitettu, onneksi. Sitkeässä kyllä oli...

      Poista
  5. Kaunis Rikke, värikin täydellinen. Muakin alko nyt himottaa tehdä itselle :)

    VastaaPoista

 
Blogger Template By Designer Blogs