Pages

perjantai 19. syyskuuta 2014

Talveen valmistautuminen

Olen ehdottomasti kesäihminen. Talvella minulla on pääsääntöisesti koko ajan enemmän tai vähemmän varpaat jäässä. On siis järkevää valmistautua jokavuotiseen koitokseen neulomalla villasukkia. Ja paljon. Malli: Oma 56s
Lanka: Regia 4ply ja paria jämälankaa 
Puikot: 2,5 mm


Regian 4ply-sukkalanka on luottokaverini. Nämä muuten ovat mitä mainioimmat tennareiden lämmittäjät talvella. Istuvat jalkaan kuin nakutettu, joten eivät aiheuta tennareissakaan mitään rullaantumis/hiertymisefektiä. I like. Ja Regia kestää hyvin kengissä.
Useat kanssaneulojat eivät pidä sukkien neulomisesta. Minä taas suorastaan nautin. Sukkia neuloessa pääsen oikeasti sellaiseen tilaan, jota kai viisaammat kutsuvat flow'ksi. Mielestäni täydellisesti jalkaan istuva sukka on myös sellainen superonnistumiskokemus. Toivottavasti joku lukija tajuaa pointtini, etten vaikuta ihan höynähtäneeltä...
Toistaiseksi en ole onnistunut löytämään täydellisesti istuvaa sukkaa perheen miesten jalkoihin. Osasyynä saattaa olla jättimäinen jalan koko, joka estää flow'n saavuttamisen tai edes siihen pyrkimisen. Suurin syy taitaa olla kokeiluhaluttomat asiakkaat. Itselle neuloessa sukkaa on helppo sovittaa, mutta miehet eivät tuota sovittamista näe niin oleellisena.
Toivottavasti sukkia syntyy muidenkin puikoilta. Täällä siirryttiin lapasiin, kun jälkikasvu ilmoitti, että olisi syytä saada NOPEASTI uudet lapaset. Talvi tulee. Mainitsin kyllä aiempien katoamisesta, mutta ei hukkaamiselle kuulemma mitään itse voi. Vahinkoja sattuu. Huolellisuudella ei siis aiempien luulojeni mukaan ole mitään tekemistä asian kanssa.

Pääasiana pidän kuitenkin arvostusta. Sitä, että 15-vuotias teinipoika haluaa juuri ne neulotut tumput. Hukkuvat sitten tai eivät. Minä neulon lisää. <3

18 kommenttia:

 1. Oi ihana teini! Kyllä minäkin neuloisin. Ja muutenkin vähän symppaan hukkaajaa: itse asiassa opettelin aikanaan neulomaan juuri siksi, että hukkasin lapasia sarjatuotantona.

  Tykkään sukkien neulomisesta itsekin. Neulomisesta ja käyttämisestä. Lapasten tekemisestä en niin välitä, jotenkin se peukalo pilaa flown, mutta pakko niitäkin on tehdä - en voi kuvitellakaan käyttäväni ostohansikkaita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Olen kyllä itsekin aikoinani ollut sarjahukkaaja, mutta aika kultaa muistot!
   Mulla vähän samanlaisia fiiliksiä lapasista, lapasia on neulonut vähemmän ja ehkä siksikin eivät tule niin takaraivosta kuin sukat...

   Poista
 2. Ihanan nostalgisen näköiset sukat, oikein sellaiset "turvasukat": antaa tulla lunta ja jäätä, täällä ollaan valmiina! :) Sukkia on muuten kiva tehdä, mutta koot 45 ja siitä ylöspäin vetävät aina vähän vakavaksi... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, todellakin kestä villasukkineni vaikka lumivyöryt... :-)

   Poista
 3. hei!! Neulon itsekin paljon sukkia, vuoden ympäri ja niitä ovat jalassa myös vuoden ympäri. Paitsi kun on 30+ varjossa, silloin ei päiväsaikan, mutta illemalla taas. Regia langasta ovat sama mieltä, todella kestävä lanka.
  Jos sukien neulominen alkaa ollaa tylsä neulon lapaset tai huiveja, vaihtelu virkistää ☺. Kiva blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Sukkien neulominen ympäri vuoden on varsin kannattavaa, koska ainakin minulla on joulun aikaan useita henkilöitä sukitettavana. :-)

   Poista
 4. Oi, näissä on ihanan kodikas tunnelma. Taattua lempisukka-ainesta.

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat!! Itse teen mielellläni niin sukkia kuin lapasiakin. Tulee nopeesti. E n ole oikein isojen töiden neuloja......mutta eihän sitä koskaan tiedä :) :)

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat! Juuri sukkia neuloessa pääsee parhaiten sellaiseen flow-tilaan ja siksi kai sukkien neulominen on ihan lempipuuhaani. Pitäisiköhän minunkin kuitenkin neuloa teinilleni sukkien sijaan ensin tumput?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tumput tuli valmiiksi, vaikkei flow saavuttanutkaan mua... :-)

   Poista
 7. Todella ihanat sukat! Se on mukava kun läheiset arvostaa neuleita. Mun veljet haluu joka vuosi villasukat joululahjaksi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ei käsitöitä viitsi antaa lahjaksi, jos tietää, ettei niitä arvosteta. Vaikka sukkaparin neulomiseen ei nyt ikuisuutta kulu, niin silti tuntuisi julmalta antaa ne johonkin ei rakastavaan kotiin...

   Poista
 8. Ihanat sukat ja värit! Mun parikymppiseltä pojalta katoaa pipoja - eikä kuulemma tarkoituksella ;) Onneksi niitä on kiva neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mikäs näitä on neuloessa... On sitä tullut itsekin hukattua tumppu jos toinenkin... :-)

   Poista
 9. Ihanat! Sukkien neulominen on kyllä minullekin kaikkein mieluisinta, joten ymmärrän täysin mistä puhut :D

  VastaaPoista

 
Blogger Template By Designer Blogs