Pages

maanantai 25. elokuuta 2014

Syksy on kai sitten täällä...

Päivitystahti korreloi vahvasti toimivan tietokoneen kanssa. (Empiirinen tutkimus. 2014. Allekirjoittanut) 

Kesällä tulee tehtyä usein kaikenlaisia reissuja, joille on helppo ottaa sukkakudin mukaan. Isompia neulomisprojekteja ei oikein jaksa kuljettaa kassin pohjalla. Raitasukkaa tehdessä ei tarvitse edes kuljettaa mittanauhaa mukana, kun laskee vaan raidat...

Malli: Oma perussukka 56 s
Lanka: Drops Fabel ja
Lanitium ex Machina Basic Sock yht. 58g
Puikot: 2,5 mm


Näitä yksilöitä on neulottu mm. moottoritiellä, pikkuteillä, lentokoneessa, lentokentällä ja hotellissa. Aina tilaisuuden tullen kaivoin kassista ja neuloin. Kantapään jälkeen unohdinkin, että tarkoitus oli tehdä 5+1 raitoja ja siirryin sujuvasti 4+1 raitoihin. Eipä tuo haitanne, ainakaan minua, vaikka tuskinpa nämä sukat itselle jää.

Kyseistä Dropsin Fabelia on vieläkin jäljellä, en tosin muista ostaneeni lankaa miljoonaa kerää, mutta Ravelryn projektejani katsellessa on pakko todeta ostaneensa ainakin useamman. Vielä jäi ainakin pikkutytön sukkien verran... Tilasin muuten loman alkajaisiksi tällaisen kerimislaitteen tuolta Suomenlahden toiselta puolelta. Kerimislaite on erittäin tukeva metallinen, jolla saa kerittyä isompiakin kakkuja erittäin näppärästi. Tällainen on ollut ostoslistalla useita vuosia, mutta valitettavasti Suomen tarjonta ei ole vastannut hinta/laatusuhteeltaan omia vaatimuksia. 


Tämän kokonaishinnaksi muodostuneella summalla olisi kotimaasta saanut huomattavsti pienempia kakkuja kerivän muovihärpäkkeen, jonka postikulut olisikin sitten tulleet vielä päälle. Tilasin tämän torstaina ja tiistaina postipoika oli paketin kanssa oven takana. Ja voi elämä miten huippu tämä kapine on. Nyt en enää voi ymmärtää, miten pystyin elämään ilman kerimislaitetta monta vuotta....


Tuokaa lisää lankaa. Kyllä minä kerin.


Syksy varmaan tulee menemään vahvasti sukkaprojektien parissa... Johtuen muusta elämästä neulomisen ulkopuolella. Sukkia raidoilla ja ilman. Pätkärääkätystä ja yksivärisestä langasta. Pysykäähän kuulolla!

12 kommenttia:

 1. Onpas södet raitasukat! :) Aijai, kerimislaite, on varmaan nasta härpäke! Tässä juuri kerin (käsin) kolmisensataa metriä lace-vahvuista lankaa vyyhdeltä. Sinänsä meditatiivista hommaa ja jollain hullulla tavalla tykkään, ei siinä mitään, mutta aika haipakkaa tuolla varmaan huitaisee langat kerälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käsin kerimisessä on kyllä jotain mukavaa, mutta kärsimätön turvautuu apuvälineisiin... :-)

   Poista
 2. Kauniit sukat :)

  Kerintälaite on kyllä mainio. Aika vähän olen ostanut lankaa vyyhdeillä, mutta kun itselläni on taipumus enempi purkaa, kuin saada mitään valmista aikaan, niin purkaessa kerintälaite on oiva apu. Vuosia sitten alkuhuumassa kyllä kerin kaikki kaupan kerätkin uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! On tosiaan kelpo laite. Muutama minuutti ja sievä kakkukerä on valmis... :-)

   Poista
 3. Vekkulit sukat! Kyllä raidoissa on vaan sitä jotakin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, raita on tosiaan ollut jo vuoden mun teema... Eikä loppua näy!

   Poista
 4. Tuollaisesta laitteesta minäkin haaveilen! Saako udella, mistä tilasit ja paljonko sille jäi hintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karnaluksista ja 47€ postikuluineen. Ja on tosiaan todella järeää tekoa! :-)

   Poista
 5. Kivat raitasukat!
  Voisin tulla kyläilemään muutaman vyyhdin kanssa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja tervetuloa... Voin keittää kahvitkin! :-)

   Poista

 
Blogger Template By Designer Blogs