Pages

maanantai 26. tammikuuta 2015

Ei mitään uutta länsirintamalta...

Kyllä. Neuloin toisetkin Nalle-sukat ja jatkoin sitten Schnee- takkiani. Täällä ei siis tapahdu mitään neulemaailmaa mullistavaa. Kouluprojektit ovat lievästi sanottuna haastavia, joten aikaa neulomiseen ei työn ja opiskelun ohessa kovinkaan paljon jää. En ole päässyt vuoden vaihtumisen jälkeen yhtäkään kertaa Kerän neuletapaamiseen. Enkä Martinaan. 


Nämä sukat liittyvät yhä tuohon inventaarioon yhdistettynä miehen työkavereiden kulovalkean lailla leviävään akuuttiin sukkatarpeeseen. Pelastin siis taas yhdet 45 koon jalat paleltumiselta, ja varastoon jäi enää viininpunaista ja valkoista Nallea. Useamman vuoden tauon jälkeen, Nalle tuntui... yhä Nallelta, säikeistyvältä sekä muoviselta. Näistä on hankkiuduttava eroon. Jos nuo valkoiset värjäisi niin niistä voisi neuloa sukat vielä jollekin ei-asiaan-vihkiytyneelle. Esimerkiksi miehelle.Raitaosuudet ovat Lang Yarnsin Novenaa. Lukuisista Rikke-pipoista jääneitä kerän loppuja. Kustannustehokas neuloja siis täällä vaan hei. Pysyy raaka-ainekustannusprosentti per työ kurissa, kun käyttää kaikki langan loput. Esimerkiksi tuota harmaata Novenaa jäi 15 cm:n pätkä viimeisen raidan jälkeen, joten kyllä kai tässä voi taputtaa itseään selkään. Ja piipahtaa Kerässä.

Kirjoitin viimeksikin niistä maltillisista lankavarastoistani. Ohessa todistusaineistoa, ettei jää ihan puheiden tasolle.

 1. Villalangat, joissa alpakkaa, silkkiä tms.
 2. Sukkalangat + 3 vyyhtiä Amsterdamin tuliaisia
 3. Puuvillalangat
 4. Villalangat
Off topic. Kaappi sijaitsee Pojan huoneessa ja ovessa on nähtävissä hänen varhaistuotantoaan.Lankakoppa neulomistuolini vieressä. Tässä siis on kulloinkin puikoilla oleva projekti lankoineen sekä muutama kerä edellisistä odottamassa puikoille tai kaappiin pääsyä. Maltillista sanoisin. Kolmion rajalliset säilytystilat edellyttävät melko tarkkaa varastoseurantaa. Ihanaa talvipäivää teille lukijat! Sinne isojen tai pienten lankavarastojen äärelle. 
Pääasia on kuitenkin neulominen. 

6 kommenttia:

 1. Hyvä hyvä, raaka-ainekustannustehokkuus kunniaan! Itse tuhoan täällä myös jämiä, kohta on koko purkillinen tuhottu. Ja vain yksi kerä lankaa ostettu tänä vuonna. Kun vielä pääsisi noin maltillisiin lankavarastoihin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jämien tuhoaminen saa aikaan erittäin paljon mielihyvää.. :-) Kyllä mäkin sorrun mielitekoihin ja ostan ilman oikeaa tarvetta. I'm just a human. :D

   Poista
 2. Jeskamandeera. Meilläkin on kolmio, mutta tuohon en ole päässyt. Tosin yritän aika tarkkaan nyt miettiä, mitä ostan, ja käyttää jo ostettuja pois. Yritän, yritän. Yritys hyvä kymmenen. Arvostan kyllä tätä sun mahtavaa saavutusta!

  Nauti Schneestä aina, kun pääset sen äärelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suomen logistiikkateollisuus on menettänyt mun myötä paljon... Tosin tässä ehkä käy ilmi perustava luonteenlaatuni. Päätän mm. aina etukäteen montako palaa suklaalevystä syön tv:tä katsoessani... ;-)

   Poista
 3. Kerrohan Schneestä! Aioin neiuloa sen, nyt alan empiä - proisessianalyysi voisi kummasti helpottaa päättämättömyyden tuskaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ala turhaan emmi, vaikka on vielä hihaa vaille valmis, olen ihan varma, että tulen pitämään sitä paljon.
   1) Saumaton neule. Aina hyvä asia.
   2) Toimiva ohje, tosin vaihdoin W&T-lyhennetyt kerrokset German Short row- tekniikkaan. Tähän tosin syynä oma mieltymys, ei ohjeen vika.
   3) Neuleesta tulee lämmin, menee syksyllä/keväällä takista. Ja juhannuksenakin.
   4) Pintastruktuuri miellyttävä ja valmistuu nopsaan.

   Ei muuta kuin puikoille!

   Poista

 
Blogger Template By Designer Blogs