Pages

keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Tukuwool + Regia = Ihanat lapaset


Neuloin teinille lapaset. Jonnalta häälahjaksi saamasta Tukuwoolista, yhdistettynä Regian 4ply sukkalankaan. Mallikerta syntyi apinoituna Sannan sukista. Voisin sanoa, että toimii. Ja lanka on aivan ihana. Lapasten valmistuttua liotin niitä oikein reilusti, ( eli unohdin ne lavuaariin), mutta lopputuloksena olikin ihana pehmeys neuloessa hieman rasvaisen tuntuman sijaan.Teinillä on melko iso käsi, joten nämä ovat kokoa 10", jos oikein aloitetaan käsinekokoja käyttämään.  Mallikerta ei tosin vaadi kuin parillisen määrän silmukoita, joten tämä on vapaasti kopioitavissa ja säädettävissä silmukkamäärien mukaan.


Instagramin puolella kysyttiin ohjetta näihin, joten tässä on jonkinmoinen ohje. Tai lähinnä nämä kai ovat allekirjoittaneen muistiinpanot... Jos ei aukea niin laittakaa viestiä, voin suomentaa tätä. Huomaa, että neulon vain englanninkielisiä ohjeita. Neulontasuomeni on vähän tuollaista tönkköä...


Ohje:
Fingering-vahvuinen lanka eli n. 400m/100g.
64 silmukkaa.
3 * kerros oikein, kerros nurin = 6 kerrosta ainaoikeaa
2 o, 2 n- joustinta 26 kerrosta.
Aloita mallineule, 6 kerroksen jälkeen aloita peukalokiila. Eli 2. puikon lopussa, kun jäljellä on 3 silmukkaa tee *M1r, neulo 2 s, tee M1l, neulo 1 s.* Toista ** joka 2.krs kunnes kiilaa varten on 20s. Neulo yksi kerros ilman lisäyksiä ja siirrä kiilan silmukat apulangalle tms. ja luo 2 silmukkaa kiilan kohdalle, jatka neulomista, kunnes lapanen peittää pikkurillin. Tee nauhakavennukset joka krs, kunnes silmukoita on 8 jäljellä. Katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi.

Peukalo:
Siirrä peukalon silmukat puikoille, 8s, 8s ja 4s sekä poimi 3. puikoille 4 silmukkaa lisää uusien silmukoiden luomisreunasta. Jatka mallineuletta, kunnes peukalo yltää kynnen alkuun. Neulo 2 o yhteen joka puikon alussa, kunnes 6 silmukkaa on jäljellä. Katkaise lanka ja vedä silmukoista läpi.

Neulo toinen lapanen peilikuvaksi. Eli peukalokiila 3. puikon alkuun.

Mallikerta:Lämpimiä hetkiä lapasten parissa!

8 kommenttia:

 1. Yhtä aikaa sekä pilkulliset että raidalliset, melko nerokasta. Teit muuten juuri niinkuin pitääkin, vähän pidempi liotus, niin rasva irtoaa paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vahingot ovat tarpeellisia. Lapasista tuli kyllä liotuksen jälkeen ihanan pehmoiset.

   Poista
 2. Komeat lapaset! Minunkin teinini saattaisi tykätä tuollaisista. :)

  VastaaPoista
 3. Onpas kivat :) Ja oli muuten hyvä lukea Tukuwoolliin liittyviä vinkkejä, mm tuon pidemmän liottamisen vaikutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, suosittelen kyllä pitkää liotusta. Lanka pehmeni ihanaksi.

   Poista

 
Blogger Template By Designer Blogs