Pages

lauantai 11. lokakuuta 2014

Kirjoneulepipo

Kirjoitin tämän postauksen jo kerran, mutta blogger ei suostunutkaan tallentamaan eikä julkaisemaan sitä. Raivostuttavaa, ja sen seurauksena kirjoitus saattanee jäädä lyhyeksi. Yksi mokaa niin kaikki kärsii...

Aiheena on kuitenkin kirjoneulepipo eikä Bloggerin toimimattomuus. Tämä ohje on ollut mielessäni jo pitkään, mutta nyt tämä massiivinen talveenvalmistautumisoperaationi sai aikaan tämän pääsemisen puikoille. Pettymään en joutunut.
Lanka: Regia 4ply, Väinämöinen ja Isager Alpaca2 yht 51 g
Puikot: 2 mm, 2,5 mm ja 3 mmPipoa neuloessa tutustuin ensimmäistä kerran tubular cast-on -luomistekniikkaan. Sopii kyllä mainiosti varsinkin pipojen resoreihin. Lopputuloksena on siisti ja sopivan napakka, mutta silti joustava resori. Tosin vaikka neuloin pipon koossa L, resori on ehkä aavistuksen tiukka omaan päähäni. Blokkaamalla toistamiseen luultavasti korjaisin ongelman, koska ensimmäisellä kerralla en venyttänyt resoriosuutta yhtään. Ohje kielsi, ja kerrankin tottelin. Virhe...


Pipoja ei näemmä ihmisellä voi olla liikaa. Tai voi, mutta en suostu tajuamaan asiaa. Onneksi lähipiiriin kuuluu monta muutakin pipon käyttäjää. Koko suvun talvi on pelastettu. Juonipaljastus: Neulon jo uutta pipoa... Ja kyllä, olen neulomisaddikti. Enkä edes halua parantua. Anarkistineuloja. 

Suosittelen teitä muitakin testaamaan ohjetta, minä visioin jo sellaista kokonaan harmaan eri sävyin tehdystä versiosta. Toimisi taatusti. Ohjeessa on myös ranteenlämmittimien ohje, joka sekin haluaa puikoille. Ja siihen saa tuhlattua ne loputkin jämät.

Mukavaa viikonloppua lukijat! Iltapäivälehti kertoi tämän viikonlopun olevan viimeinen lämmin viikonloppu. Toivottavasti kuitenkin tarkoittivat kuluvan syksyn viimeistä. Aion joka tapauksessa neuloa. Sisätiloissa. Kotona ja Kerässä. Just ihan parasta. 

13 kommenttia:

 1. Värit ovat ihan mahdottoman kauniit! Ihana syyspipo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syksy tuntuu inhimillisemmältä, kun on monta pipoa! :-)

   Poista
 2. Tosi kaunista kirjoneuletta! Ja olipas muuten kiva tavata Kerässä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kuin myös! Melkoista sattumaa, ettemme ole samaan aikaan Kerään aiemmin eksyneet. Ihmisten livenä tapaaminen on aina hienoa. :-)

   Poista
 3. Kaunis pipo. Tää on mun to do -listalla ollut ilmestymisestään asti. Ja oispa hirveetä jos tää ois viimeinen lämmin viikonloppu. Etenkin kun täällä ei oo edes ollut lämmintä tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No, ei ollut kyllä täälläkään. Eli täysin oikeutettua neuloskella sisätiloissa. :D

   Poista
 4. Ooh! Musta on ihana ihailla näitä hienoja kirjoneuletöitä. Ja kyllä nyt ihmisellä pitää olla päähineasioissa valinnanvaraa.

  Olipas hauska törmätä tänään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valinnanvara on hyvä. Perustelen sillä suurimman osan neuletöistäni. Se, että ehdinkö käyttämään ei ole relevanttia - onpahan varalla, jos tuleekin äkillinen himo laittaa juuri se neule/asuste päällensä.

   Kuin myös! Pääsen melko harvoin Kerän neulekahvilaan töiden takia, mutta olipa kiva, että just eilen pääsin!

   Poista
 5. Ihana on! Onneksi sentään katosi 1. versio kirjoituksesta, eikä pipo. :) Tuo päässä pitäisi kestää kyllä pakkasetkin. :)

  VastaaPoista

 
Blogger Template By Designer Blogs