Pages

lauantai 21. syyskuuta 2013

Pikkumiehelle peitto.

Veljeni perheeseen syntyi eilen illalla potra poika. Vauvalle pitää ehdottomasti neuloa peitto vaunuihin, joten tartuin viikko sitten toimeen. 


Olen aina pitänyt siksak-peitoista ja ainaoikein-neuleesta. Väreiksi valikoituivat tuollaiset unisex-värit, koska etukäteen ei ollut tiedossa, että tuleeko prinssi vai prinsessa... Peittoa neuloessa mieleen hiipi ajatus, että tällainen pitäisi tehdä torkkupeitoksi itsellekin. Lämmitti niin ihanasti jalkoja...


Malli: Zig-Zag-Spread
Lanka: DROPS Karisma
Puikot: 5 ½ mm

Vauvalle on jo tehtynä nämä, joten mietiskelen tässä, että vienkös tämän peiton heti ensi visiitillä muiden kutomusten mukana vai vasta myöhemmin? Ainahan voin kuitenkin neuloa lisää... 

Puikoilla on tällä hetkellä huivi, johon lankavarastosta hupenee onneksi 100g huivilankaa ja himo aloittaa joku uusi ihana työ on koko ajan päällänsä. Olisiko se villasukat vai mikä? Rikkekin olisi kiva tehdä erivärisenä ja vaikka mitä kaikkea. Huoh. Oikeasti pitäisi paneutua tuloslaskelmaan ja taseeseen. Megahuoh. Neulon mun huivin sisulla valmiiksi ja samalla päätän seuraavaksi puikoille pääsevän työn. It's a deal. Tuloslaskelmaan ehtii paneutua tenttiä edeltävänä iltanakin....

Ensi viikolla on alkaa huikea ARVONTA!

17 kommenttia:

 1. Kiva peitto! Paljonko siihen meni lankaa?
  Torkkupeiton voisi tehdä vaikka jämälangoista (niitä kun tahtoo aina kertyä).

  Aloitin dropsin alpacasta Dream Stripes -huivin. Aina ihailen muiden tekemiä huiveja ja pakkohan se on itsekin kokeilla. Jos innostun, näitähän ehtii joulupaketteihin tehdä muutaman. Tosin hieroja ei tykännyt, kun sanoin kutovani iltaisin. Kuulemma se on vielä pahempaa niska-hartiaseudulle kuin toimistotyö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lankaa meni 350g.

   Dream Stripes on ihana malli, ja mukava neuloakin, kun raidat jotenkin rytmittää kivasti neulomista. Olen kyllä vähän eri mieltä sun hierojan kanssa... :D Jos vaan opettelee neulomaan oikeassa asennossa kädet tuettuna, ei niskat kipeydy eikä aiheuta muuta kuin iloa! Varmasti huonossa asennossa neuloessa pitääkin paikkansa. Odotan innolla sun huivin valmistumista - väriyhdistelmä kuullostaa ihanalta!

   Poista
 2. Ihana peitto ja värit on mahtavat! En varmaan kehtaa osallistua arvontaan, kun mulla on viime aikoina ollut niin mahtava arpaonni, että voitan kumminkin :D. Tässä odottelen, että mies pudottaa jonkun pommin, kun sanontakin kuuluu että "onnea pelissä, epäonnea rakkaudessa" :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta kai kehtaat osallistua, jos osuu sun kohdalle niin sitten putsaat "taas" pöydän! :-)

   Poista
 3. Tulipa hieno peitto! Hauska malli, kun eriväriset raidat eivät seuraa toisiaan aina ihan samassa järjestyksessä. Ja voimia talousopintoihin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä väriyhdistelmä houkuttelisi itseänikin - suuremmassa koossa tosin. Voimia opintoihin tosiaan kaivataan... :-)

   Poista
 4. Mahtavat värit tuossa peitossa! Ja kiva kun muistutit Rikkestä. Se vois olla taas paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Rikke on aina hyvä valinta. :-)

   Poista
 5. Tosi ihana peitto. Ainaoikein neule ja siksak raidat on kyllä parhautta!

  VastaaPoista
 6. Onnea tädille! Ihanan peiton olet siksak neulonut.

  VastaaPoista
 7. Tädille onnittelut! :) Peitto on tosi kaunis ja tyylikäs, joten kyllä vauvan kelpaa sen alla köllötellä vaunuissa. Maailmassa on ehkä liikaa ihania peitto-ohjeita, kun tekisi koko ajan mieli aloittaa uusia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Peitto-ohjeet ovat kyllä aivan ihania ja vauvan peitot ehkä vielä vähän enemmän ihania... :-)

   Poista
 8. Onpa kiva! Ihanaa olisi tehdä tuollainen isossa koossa itselle, mutta saiskohan sitä ikinä valmiiksi...yhden vauvan peiton olen tehnyt ten stitch blanket -tekniikalla, siihen sai hyvin ihan pieniäkin määriä jämälankoja kulutettua eikä ollut raskas puikoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen miettinyt ihan samaa, sillä peitto kyllä lämmitti todella ihanasti jalkoja neulomisvaiheessa... Pahoin pelkään, että aikuiskoon peiton valmistuminen on liian epävarma projekti. :-)

   Poista

 
Blogger Template By Designer Blogs