Pages

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Pientä vihjettä kesästä ja pari sanaa virkkauksesta...

Jätin otsikosta pois raitasanan, ettette ihan kyllästy. Joka tapauksessa raitaa täällä vaan valmistuu, ainakin puikoilta.

Isabell Kraemerin neuleohjeet ovat suosikkejani, tämänkin ohjeen jälkeen. Yksinkertaisuus vaan useimmiten on se juttu, ainakin tällaisissa perusneuleissa. Musta ja valkoinen toimii aina.


Lanka: Wollmeise Lace 81 g, 
BC Garn Silkbloom Extrafino 86 g
Puikot: 3½ mm

Olen pitänyt tätä jo melko paljon, koska tämä on aika näppärä kesäneule. 160 grammaa kassissa ei saa aikaan mitään kulumaa selkään, rypistyminen ei haittaa ja keveydessään tämä on kiva. Eli nimensä mukaisesti aika ihana kesävaate Suomen melko haastaviin sääoloihin. 

Täydellisessä elämässä kaikki olisi täydellistä. Ei ole, koska ongelmana on valkoisen langan nyppyyntyminen - damned. En osaa käyttää käsilaukkua muuta kuin postinkantajan tapaan. Ei hyvä. Turvavyö aiheutti samanlaista nuhjaantumista, ja sitä en ainakaan voi lopettaa käyttämästä. En anna asian haitata minua, neule on ihana ja koska lanka ei sinänsä mene rumannäköiseksi aion pitää neuletta ja paljon. Ja neuloa uuden sitten kun tämä on tullut tiensä päähän.

Olin viime viikolla siellä Molla Millsin kurssilla Kerässä, josta kerroinkin. Oli aivan mieletöntä! Sisäinen virkkurini löytyi kurssilla. Liekö Mollan vai mukavan porukan ansiota. En ole viime vuosina (jos koskaan) juurikaan virkkaillut, mutta veikkaan, että tästä kesästä tulee varsinainen Summer of Crochet. Mun on nimittäin saatava kaikki uuden Virkkuri asusteet ja laukut. Erivärisinäkin vielä. Yhdistelmiähän ei olekaan kuin joku miljoona. Piece of cake siis.


Malli: Kuutio-reppu by Molla Mills
Lanka: Catania Grande 50 g per väri
Koukku: 4 mm


Tämä on ensimmäinen tuotos. Aloitettu kurssilla koukulla 3½ mm, mutta kolmasosan virkattuani purin ja aloitin 4 mm:n koukulla, koska lopputulos muistutti jo enemmänkin Kevlar-liiviä. Reppua tästä ei tule, olkalaukuksi muuttuu, kunhan löydän nahkaa, josta tehdä hihnat. Oletteko muuten lukeneet uutta Knitsceneä? Sisältää muuten aivan ihania kesäneuleohjeita, mm. Linum Tee, Bokeh Tank ja Argon Tee. Missäköhän välissä ehtisi tuollaisia neuloa, kun tämä virkkausmode on nyt pahasti päällä. Asian saa tosin ratkaistua menemällä Kerään ja huomaamatta onkin ostanut langat johonkin noista. 


Aamun voi aloittaa näinkin terveellisesti ja nautiskella vapaapäivänään ihanista vieraista, käsitöistä ja herkullisesta ruoasta... Näin mä aion tehdä. 

Oikein hyvää tiistaipäivää!


6 kommenttia:

 1. Ihana pusero! Minäkin tarvitsisin ehdottomasti tällaisen rennon neuleen.

  VastaaPoista
 2. Ihana, ihana raitapaita! Ja virkkuukin näyttää hyvälle:) Pitäisikin kokeilla paksummasta langasta niin saisi enemmän tukevuutta.

  VastaaPoista
 3. Mahtava raitapaita! Laukunhihnojen rapauttava vaikutus tunnetaan täälläkin, mutta taidanpa ottaa oppia hyvästä asenteestasi neuleiden kulumiseen. ;)

  VastaaPoista
 4. Eikai raitaan voi kyllästä? kurssi on ollut varmasti mahtava :)

  VastaaPoista
 5. Raitaanko kyllästyisi? Ei kai... Kivan näköinen paita. Jonoon meni mullakin, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 6. Jee, lisää raitaa! Hieno kesäneule.
  Ja mahtavalta näyttää tuo virkkuukin! :)

  VastaaPoista

 
Blogger Template By Designer Blogs