Pages

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Heilurihuivi...

Ostin Amsterdamin reissulta tuliaiseksi itselleni Malabrico Sock- lankaa kaksi vyyhtiä. Jo kaupassa niitä hypistellessäni päätin, että huivi niistä tulee, koska eipä tuollainen vahvistamaton villa ole oikein omiaan sukkiin. Huivimallia valitessani kriteereinä olivat aina oikein- neulos ja symmetrisyys. En oikein osaa käyttää kovin epäsymmetrisiä huiveja, kun tuntuu, että aamulla menee tunti peilin edessä huivia asetellessa. 



Malli: Pendulum
Lanka: Malabrigo Yarn Sock 152 g
Puikot: 3,5 mm


Lankana Malabrigo Sock on kyllä aivan ihana. Pehmeä tuntuma ja värit ovat niin eläväisiä. Oikeasti aivan huippu huivilanka. Olen varma, ettei tämä jäänyt ainoaksi neuletyöksi kyseisestä langasta. 




Värit tuovat väkisinkin mieleen Rauman Lukon (=Suomen parhaan jääkiekkojoukkueen) ja Ruotsin. Värejä valitessani en kylläkään ajatellut kumpaakaan, valitsin vaan spontaanisti kaksi mielestäni kauneinta väriä. 




Huivin valmistuttua havaitsin tarvitsevani uuden takin. Sellaisen syystakin, joka sopii huiviin. Esimerkiksi sinisen parkan. Eli tuli taas halvaksi tämäkin huivi... 




Huivi on malliltaan oikein kiva. Oikeasti helppo heittää kaulaan eikä kuitenkaan liian pitkä tai liian lyhyt. Tykkään. Arkikäyttöön mitä parhain. Aamuisin kelpaa värjötellä bussipysäkillä, kun ei ainakaan kaulaa palella...




Syksy on virallisestikin täällä ja kaikki ihanat lämpimät neuletyöt pääsevät käyttöön sekä uudet puikoille. Mikäs sen ihanampaa!

12 kommenttia:

  1. Todella kaunis huivi. Olen (salaa) hieman kateellinen ihmisille, joille sopii keltainen. Itselläni se ei sovi mitenkään kasvoja vasten. Juuri tuon sävyisestä, keltaisesta huvista haaveilen joka syksy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulla on samanlainen ongelma sinisen värin kanssa. Ainoastaan tuollainen petrooli ja turkoosi sopivat. Muut saavat minut näyttämään melko oudolta, tai ainakin jotenkin harmaalta...

      Poista
  2. Kyllä tuota huivia kelpaa elättää; niin on ihana! :) Toivottavasti se tyytyy vain uuteen takkiin, vai tahtookohan se kengätkin... ;)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Samaa mietin täällä... Onneksi eilen oli niin kiire, etten ehtinytkään kaupoille.

      Poista
  3. Nätti! :) Lähti tuo samainen malli omaan Ravelry-kirjastoon odottelmaan! Hyvä vinkki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ajattelin itsekin tehdä tämän musta-harmaana tai kahdella eri harmaan sävyllä. Ainakin. :-)

      Poista
  4. Tosi kaunis! Ja värit ihan nappiin! :)

    VastaaPoista
  5. Ihana! Minun on jo pitkään pitänyt neuloa tuo huivi, mutta en vain ole saanut aloitettua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä tämä roikkui aika pitkään minunkin suosikeissa ennen kuin pääsi puikoille... :-)

      Poista

 
Blogger Template By Designer Blogs