Pages

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Vaaleanpunaista unelmaa...

Paras ystäväni täyttää lokakuussa pyöreitä vuosia. Ystäväni tuntien, mitään massiivisia juhlia ei ole tulossa, mutta haluan ehdottomasti antaa lahjaksi jotain käsin tehtyä, koska ystäväni ei ole neulojaihmisiä.

Nähdessäni tämän Jonnan aloittamana Kerässä, tiesin heti löytäneeni oikean mallin ja langan. Ihana huivi valmistuu vain yhdestä kerästä Isagerin Alpaca  1:stä, ja on silti ihan riittävän iso sekä ainakin ihanan kevyt.Malli: Krakasjal
Lanka: Isager Alpaca 1, 50 g
Puikot: 3,5 mm


Pintaneule on todella helppo oppia ulkoa, vaikka saksankielisen ohjeen nähtyänikin ensimmäinen ajatukseni oli, ettei tämä voi onnistua. Viimeksi saksaa on tullut luettua lukiossa, ja siitä on nyt kuitenkin vierähtänyt jokunen vuosi. Onneksi Jonna auttoi ja Ulla-neuleen saksa-suomi-neulesanastosta pääsi tarkistamaan, jos epätoivo iski.
En ole aiemmin neulonut mitään tästä Alpaca 1:stä. Taattua Isagerin laatua ja ihanan pehmeä. En pidä ollenkaan mohairlangoista niiden "karvojen" vuoksi, ja aluksi olin tämänkin langan kanssa paniikissa, kun oma paita näytti neulonnan jäljiltä ihan vaateharjalta. Pelko osoittautui turhaksi, koska kastelu vei irtokarvat mennessään ja toisaalta ystävänikään ei ole yhtä neuroottinen niiden suhteen kuin minä.

Huivi muuten valmistui ihan parissa illassa telkkaria katsoessa, joten tällaisen voisi tekaista itsellekin. En ole pitsihuivi-ihmisiä, mutta tämä toisi vaihtelua noihin ainaoikeinneulos-huiveihin, joita kaapeista löytyy jo muutama. Ei pitsineuletta, mutta kuitenkin jotain. 

Oletteko muuten tutustuneet Brooklyn Tweedin Fall14-ohjeisiin? Apua. Voisin neuloa ne kaikki, vaikka ovatkin kappaleina neulottavia. Tai ainakin tällä hetkellä kuvittelen niin. Neulottua toki saisinkin, mutta kokoaminen olisikin sitten ihan toinen asia... 

Töissä ollut kuitenkin hallittua ja hallitsematonta kaaosta, joten en ole ehtinyt Kerään. Jouduin perumaan Molla Millsin kurssinkin, joten mielestäni korvaukseksi mielipahasta voin mennä ostamaan langat esim. tähän ihanuuteen. Vai mitä?

Oikein rentouttavaa sunnuntaita lukijat - minä aion siivota auton, ja neuloa sukat loppuun!

24 kommenttia:

 1. Onpas hieno! En ole itsekään pitsihuivi-ihmisiä, mutta tuo on just jotenkin hyvä: ei liian koristeellinen vaan tarpeeksi moderni. Mutta yyh, iih, saksankielinen ohje. Epäilen, etten itse selviäisi siitä vaikka Jonna auttaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Selviäisit hei kyllä, tämä ei ole ollenkaan niin hankala, miltä näyttää. Ainoastaan oikeita, nurjia ja langankiertoja. Ohje vaan saksankielisenä näyttää siltä, että never mind... ;-)

   Poista
 2. Huivista tuli ihana! Nyt pitäisi kyllä ehdottomasti kaivaa oma keskeneräinen versioni jostain ja tehdä se sisulla loppuun...
  Ja hei, aina on hyvä syy ostaa lankaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ja eiköhän se keskeneräinen huivi löydy, kun on sen aika... :-)

   Poista
 3. Onpas nätti, toden totta! Alpaca ykkösestä on suunnitteilla huivi, kaikki ihanuusvaihtoehdot otetaan kiitollisuudella vastaan. :) Tosin muakin pelottaa saksankielinen ohje :). Ja juu, olen myös ihaillut Brooklyn Tweedin Fall14 -ohjeita, ihan sama reaktio: jumalaisia, ihania, mutta l-a-i-s-k-u-u-s, en jaksaisi millään koota erillisiä hihoja yms, kun on koukuttunut yhtenä kappaleena neulottaviin malleihin :) Harkinnassa silti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä olen jo ehkä saavuttanut realismin ja tajunnut, etten kuitenkaan kokoa niitä paitoja. Eli en sitten neulokaan niitä. :-)

   Poista
 4. Upea huivi ja äärettömän kauniin värinen lanka! Tuo sävy kyllä herätti henkäyksen jos toisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuollainen harmaaseen taittava roosa on vaan niin ihana. :-)

   Poista
 5. Upea huivi! Mutta ei kyllä onnistuisi minulta vaikka miten olisi sanakirjat käytössä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Älähän nyt, alkushokin jälkeen huomaa, ettei ohjeessa käytetä kuin 3 eri lyhennettä. :-)

   Poista
 6. Upea huivi ja niin kevyen näköinen . Varmaan on syötävän pehmeä!!

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana huivi! Niin utuisen näköinen kuvissa, että tuo alpakka ei voi olla kuin ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Isagerin lankojen värikarttojen suunnittelija pystyy ilmeisesti lukemaan ajatuksiani. :-)

   Poista
 8. Voi se on kaunis! Ja sinulla on kyllä lupa mennä Kerään ostoksille kun minullakin on tuosta samasta syystä, harmittaa ihan kauheasti että jouduin perumaan, Mollan on parempi tulla takaisin ihan meitä varten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Olisi tosi kiva saada Molla uusiksi tänne, harmituksen määrä oli niin jäätävä...

   Poista
 9. Kaunis ja tyylikäs, upean huurteinen väri :)

  VastaaPoista

 
Blogger Template By Designer Blogs