Pages

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Äiti pojalleen paidan neuloi...Mission completed. 


Neulepaidan malliksi valikoitui Jared Floodin Cobblestone. Ei muuten ole ihan suunnattoman paljon kivoja miesten neulepaitojen malleja Ravelryssä. Ihan mikään fingering-vahvuinen projekti ei tosiaan houkutellut. 
Langaksi valitsin Alpakkajuhlien kunniaksi Dropsin Nepalin, jota kuluikin sitten vaatimattomat 18 kerää... Pehmoinen lanka, joka ei kutita atoopikkoakaan. 
Ohjeesta sen verran, että koot ovat melko reiluja. Valitsin mittojen mukaan L-koon, vaikka ilman mittaamista olisin automaattisesti alkanut neulomaan XL-kokoa ja siihen olisikin sitten mahtunut varmaan kaksi Poikaa. Kerrankin olin kaukaa viisas.  Mallitilkkuja kun en harrasta. Enkä aio harrastaa tulevaisuudessakaan.

Neulepaita on ollut sekä neulojan että tilaajan mieleen. Hyvin pitänyt muotonsa eikä lanka ole nyppyyntynyt, vaikka on kyllä melko kovassa käytössä. Paras kiitos on se, että näkee neuleen olevan mieleinen. 

Jouluvapaat ovat jo ihan nurkan takana. Koulusta on jo joululoma, töistäkin joulun pyhät vapaata. Oi, mikä ihanuus. Koti on siivottu, lahjat ostettu ja seuraava neuleprojekti on jo hyvässä vauhdissa puikoilla... 

Joulun aika on tarkoitus rentoutua. Ajattelin jopa viettää taukoa sosiaalisesta mediastakin. Ihan vaan olla. Lukea kirjoja, neuloa, syödä ja vähän sukuloida. Kolme päivää on lyhyt aika, mutta sitäkin tarpeellisempi tauko kaikesta ja kaikkeen. Nauttia kaikkein rakkaimpien seurasta ja unohtaa arjen hektisyys edes hetkeksi. Käydä hautausmaalla, juoda glögiä ja painaa poski tuon toisen poskea vasten. 

Oikein rauhaisaa joulun aikaa teille jokaiselle! 


Ostin joulukukan, Mies on laskenut viereen kynänsä. 
Kirvesmiehen jouludekoraatio. 


14 kommenttia:

 1. Vau, upea paita.. 18 kerää!!! Huhhui, onneksi poika mitä ilmeisemmin osaa arvostaa työtäsi (ja huimaa lankamäärääkin ;) ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotenkin tuo 18 kerää näin jälkikäteen kuullostaa ihan kuin olisi neulonut puolijoukkueteltan. :D

   Poista
 2. Kaunis ja tyylikäskin villapaita. Olen kutonut paljon Nepalista kaikenlaista ja todennut hyväksi!! ,ukavaa joulun aikaa ja rentoudu!!

  VastaaPoista
 3. Kyllä siitä tuli hieno! (Oma cobblestone valmistuu vielä tänään, jee!) Ja malli on kiva, tyylikkään yksinkertainen, samaa mieltä olen, onnenpotku löytää kiva miesten puseromalli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on kyllä hyvä malli. Houkuttaisi jopa neuloa itsellekin...

   Poista
 4. Todella upea! Musta tuo kaarroke on kaikessa yksinkertasuudessaan tyylikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ilman kaarroketta ja hihansuita tämä olisi kyllä aika valju. :-)

   Poista
 5. Komea paita, yksinkertainen, mutta siinä on kuitenkin jujua. Ihan mahtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voisin jopa tehdä toisen. Mutta älkää kertoko sitä miehelleni. :D

   Poista
 6. Ihana, mulla on täällä yksi mieshenkilö jolla olisi tarvetta samanlaiselle. Oot kyllä ihan oikeassa siinä, että eipä ole juurikaan sellaisia miesten neulepaitojen ohjeita, jotka olisi ihan pakko saada heti puikoille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mikäköhän siinä on, ettei miehille suunnitella kauheasti malleja. Sekö, ettei vaimot neulo niille mitään... :-)

   Poista
 7. Oi että, siitähän tuli tosi hieno. Miesten malleja on takuulla vähemmän, mutta onneksi löytyy noin tyylikkäitäkin sitten - voisi tehdä itsellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Samaa mietin, olisi aika kiva perusneule itsellekin...

   Poista

 
Blogger Template By Designer Blogs