Pages

keskiviikko 5. elokuuta 2015

Neljästä vyyhdistä silkkiä..

Isabell Kraemerin suunnittelema Westbourne on jo aiemminkin hyväksi todettu malli. Sannan puseron innoittamana, tein minäkin oman versioni silkistä ja ilman raitoja. Pusero on ollutkin kovassa käytössä valmistumisensa jälkeen, silkki ihoa vasten on tosiaankin silkkiä. Ja ihana pehmoista sellaista.Puikot: 3,25 mm ja 3,5 mm
Lanka: BC Garn Tussah Tweed 200g

En ole aiemmin neulonut 100 % silkkiä, mutta veikkaan, että neulon vielä jatkossa. Neulomistuntuma silkissä ei mikään ihana ole ja langasta irtoaa melkoisesti nöyhtää neuloessa. Kostutus ja pingotus tekevät taikojaan - ja yhtäkkiä valmiina onkin ihan paras neule. Tänä kesänä paita on kulkenut joko päällä tai laukussa lähes koko ajan. En olisi uskonut aiemmin, että silkki on kylmällä lämmin ja lämpimällä viileä. No, nyt uskon.BC Garnin Tussah Tweed on mielestäni silkkilangaksi edullinen. 250 metriä sisältävä vyyhti maksaa Kerässä 13,50e ja neljästä vyyhdistä neuloo tällaisen 3/4-hihaisen neulepuseron. 

Ei voi kuulkaa valittaa - 200 grammaa silkkaa pehmeyttä. Tweed tekee pinnasta rouhean ja samalla taittaa silkin kiiltoa.Aikaisemmin neulomani Westbourne on Isagerin Alpaca2-langasta. Erona villan neulomiseen silkki on jotenkin löysempää, joten pääntiehen neuloin ohjetta enemmän kerroksia, sekä kavensin samalla silmukoita, jotta paita oikeasti pysyy päällä eikä valahda olkapäille. Neule ei ole kärsinyt kassin pohjalla matkustelusta, mahtuu pienen tilaan ja on aivan ihana vetää päälle, kun sää taas yhtäkkiä viilenee. Säähän ei voi vaikuttaa, joten on pakko varautua asianmukaisin varustein.


Varsinainen urbaanineule. Vai mitä?

7 kommenttia:

 1. Haluan myös urbaanineuleen! Kyllä ei nyt ainakaan vähentänyt tämä postaus jo aiempaa kiinnostustani kyseistä lankaa kohtaan...

  VastaaPoista
 2. Ihan mieletön! Tollanen mun täytyy saada kans! :)

  VastaaPoista
 3. Oioi, ylellisen kaunis ja yhtä aikaa sellainen, jonka voi vetää päälleen ihan missä ja milloin vain. Eli aikas täydellinen. Kyllä nyt pitää ryhdistäytyä ja tehdä omista Tussah Tweed langoista pusero, kun noin kaunis on tämäkin! Puseron piti itse asiassa tulla valmiiksi jo keväällä, mutta kun ei ole neuloontunut itsekseen, niin siellä ne vyyhdet edelleen odottelee ;)

  VastaaPoista
 4. Oi miten ihana! Muhun iski neulekateus, vaikka neljä kartiollista puhdasta silkkiä odottais tuolla minuakin... ne vaan eivät älyä ihan itsekseen muuttua noin ihanaksi puseroksi.

  VastaaPoista
 5. Kaunis, elävä neulepinta tuossa. Ihana pusero! :)

  VastaaPoista

 
Blogger Template By Designer Blogs