Pages

tiistai 31. joulukuuta 2013

Mitä sitä on tullut tehtyä...

Joulutauko blogiin kirjoittamisen osalta venyi oletettua pidemmäksi... Vuoden viimeisenä päivänä on kuitenkin hyvä kirjoittaa, mitä joulukuussa on tullut tehtyä. Tai siis viime postauksen jälkeen.

Tiedätte varmaan Raggegarnin? Langan, jota männä vuosina sai Lankamaailmasta kaupantekijäisiksi... Olen säästänyt ne(kin) langat myöhempää käyttöä varten. Käyttöä tuli nyt. Mies teki eteiseen tuollaisen näppärän säilytys/istumiskalusteen. Istuinosa suorastaan kaipasi jotain pehmennintä. Kaapissa oli superlonia, joten ei muuta kuin vitosen puikot esille ja tikuttamaan. Raitapuolen lankoja oli vain puolikkaan tyynyn verran, joten toiseen puoleen käytin sitten sitä omituista siniväristä lankaa, jota on maustettu punaisilla pilkuilla. Olen ilmeisesti Lankamaailmassa käydessäni luullut pitäväni sinisestä...  

Ainaoikein kun paineli menemään niin tämä valmistui jouheasti. Sitten vaan virkkasin kaksi reunaa yhteen, käänsin, työnsin superlonin sisälle ja virkkasin umpeeen. Ta daa. Here it comes. Hyvin siinä istuu, ja on kivan näköinenkin. Plus Raggegarnit väheni vajaalla viidellä kerällä.


Sinisten Monkey-sukkien valmistuttua halusin tietenkin tehdä punaisetkin. Jos vaikka itselleni. Langaksi valikoitui messuostos, Handun perussukkalanka. Ihana lanka neuloa ja piteän punaiset sukat valmiina.Monkey
Lanka: Handu Perussukkalanka 70g
Puikot: 2,25 mm
Miehelläni on yksi kaulaliina. Todella vanha, kaupasta ostettu ja oudon värinen. Lupasin tehdä kaulurin. Langan piti olla mustaa ja mallin yksinkertainen. Ullasta löytyi Hugo-kauluri, joka kelpasi asiantuntijaraadille. Lankamaailmasta ostin ale-lankaa, (toim.huom. varastoista ei löytynyt mustaa merinolankaa) ja ei kun neulomaan. Mustaa lankaa ja vesisateisia iltoja, ihme, että näköni on ylipäänsä tallella. Ja kauluri oikein neulottu sekä valmis. 

Tuollaisen kaulurin voisin tehdä itsellenikin. Jos joskus vielä pääsee esimerkiksi pilkille, niin siellä tuollainen olisi oiva. Ja saattaapa olla, että tällaisia valmistuu ensi vuonna lahjaksikin. Joulusta en nyt sentään aloita vielä hölisemään...Hugo-kauluri
 Lanka: Viking of Norway Baby Ull 72 g
 Puikot: 3 mm
Baby Ullia jäi nöttönen, joten muistin tarvitsevani istuvan pipon. Siis sellaisen ei-löysän, silä niitä kyllä löytyy. Käsityökopan pohjalta löytyi pieni kerän loppu Väinämöistä ihanan punaisessa sävyssä, joten päätinpä tehdä heavy modified version From Norway with love- piposta. Tiinan Napit puuttuu- blogissa ihailin tuota mustalla pohjävärillä toteutettua pipoa. Otin siis lähinnä vaan tuon sydänkaavion. 

Aamusella kurvailin viemään Miehen töihin tämä päässä ja hyvin tämä toimi. Kyseessä on sellainen ulkoilu/kauppareissupipo. Hiuksia ei edes kannata laittaa, kun tämä vetää päähänsä. Lämmin ja tarpeellinen. Indeed.From Norway with love
Lanka: Viking of Norway Baby Ull ja Väinämöinen
Puikot: 2,25mm ja 3 mm
Joulunpyhät sinnittelin töissä kipeällä olkapäällä, mutta perjantaina oli nöyrryttävä ja mentävä lääkäriin. Tulehtunut kiertäjäkalvosin. Auts. Vahvasti kinesioteipattuna ja lääkittynä loppuikin sitten työputki ennen aikojaan. Nyt sitten vaan ollaan. Onneksi on sentään automaattivaihteinen auto. Ja Netflix.

Oikein rauhallista vuoden vaihdetta ihmiset ja paljon onnea tulevalle vuodelle!

6 kommenttia:

 1. Miten ihmeessä sä sait neulottua sitä Raggegarnia, mulla menee ajatuksestakin jo iho rikki! Aika käheet sukat ja pipa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllähän tuo sormiin otti, muttei kyllä niin pahasti mitä oletin...
   Pipoja saattaa syntyä vielä lisää.. :-)

   Poista
 2. Hurjasti olet saanut valmiita neuleita aikaiseksi! Tuo sydänpipo on kyllä söpö, muttei taitaisi tulla mitään mun kirjoneuletaidoillani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) Kirjoneuletaitoihin ei oikein auta kuin harjoittelu. Näkisitpä ensimmäiset kokeiluni... :D

   Poista
 3. Olen täällä ihan jälkijunassa, mutta hyvää tätä vuotta, ellen vielä ole toivottanut. :) Kiva kooste ihanista töistä. Toivottavasti olkapää on jo ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle. Olkapää paranee pikku hiljaa sitkeällä kuntoutuksella.. :-)

   Poista

 
Blogger Template By Designer Blogs