Pages

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Salamyhkäistä...

Ihana Väinämöinen + ihana Cookie A = Salamyhkäinen a.k.a Clandestine


Malli: Clandestine by Cookie A
Lanka: Louhittaren Luolan Väinämöinen 85 g
Puikot: 2 ½mm


Olipa ihana sukkaohje kutoa! Mulle taisi käydä niin kuin monille muillekin... Tästä kirjasta kudotaan vielä monet sukat. Mallineule oli koukuttava, vaikka aina pitikin tarkistella kaaviosta, että muistinkos sittenkään oikein. Toisaalta aina ajatteli kutovansa vielä yhden 14 silmukan mallikerran... Yhden jos toisenkin kerran olin puolilta öin silmät ristissä lähes pimeässä olohuoneessa kutimeni kanssa, kun en raaskinut edes nousta sytyttämään valoja. Lievästi sanottuna addiktoivaa...Nimensä perusteella nämä löytyvät ensi jouluna jonkun paketista. Eli hys hys.


Tallinnan reissulta palattu ja mukavaa oli! Karnaluksista lähti kotiin hyvin paljon kaikkea tarpeellista sukkalangoista palmikkopuikkoihin ja ratkojasta tekstiiliväriin. Blogissa luultavasti esitellään ostoksista tuotettuja kutomuksia taas seuraavat puoli vuotta... Matkalla valmistui kaksi tiskirättiä, joista toinen kaipaa vielä vähän virkattua reunaa, joten ei mahtunut näihin kuviin ja tunnelmiin... 

Seuraavaksi näette toivottavasti jotain pirteän keltaista. Jos vaan saan neuletiheyden natsaamaan ja alan ymmärtää lukemaani. Tänään jo kertaalleen purkanut hyvän matkaa lyhennettyjä kerroksia, kun en ymmärtänyt laittaa vielä yhtä silmukkamerkkiä, kuten ohjeessa ihan selkeästi pyydettiin. Hmph. Nyt ymmärrän ja vahingosta viisastuneena luin sitten koko ohjeen kertaalleen läpi ennen kuin jatkoin innostuksissani neulomista. 

Mun lempiväri on oranssi. Siksipä meidän parvekkeella kasvaa näin ihania samettikukkia. 

Ja siksipä päätin Ravelrystä kotiuttaa näin ihanan värisiä lankoja. Taas. Nyt on syytä pysyä pois sieltä sekä nettikaupoista, ja tyhjentää tuota kaappia välillä. Jos löytyy langat miljoonaan neuletakkiin yms, on ihan turhaa perustella itselleen, ostavansa lankaa ihanien värien(kään) perusteella. Pitääköhän sitä ottaa sama keino käyttöön, kun on kenkienkin kanssa. Jos ostaa uudet, on laitettava yhdet vanhat kiertoon eli tässä tapauksessa puikoille.Enpä tiedä. Lupaan nyt aluksi, etten osta heinäkuussa lankoja. Vaikka on puuvilla-alekin Dropsilla...


3 kommenttia:

 1. Aivan ihanat sukat!! Kauniin väriset!

  VastaaPoista
 2. Niitä lankojan vaan tuntuu kertyvän...mullakin on noin miljoonaan takkiin langat ja just ostin yhteen takkiin langat!!! Eräs kanssa neuloja sanoi tekevänsä niin että pitää neuloa joku tietty määrä pois esim. sukkalankaa ennen kuin saa ostaa lisää. Sitä yritän noudattaa! Kauniit on sukat ja ihanan värinen lanka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits! Tuo neuletakkilankasyndrooma muakin vaivaa... Olisi ehkä kuitenkin "helpompaa" ostaa silloin tällöin yksi kerä sukkalankaa kuin joku kymmenen kerää neuletakkiin. Vaikka saisi miten halvalla, ja olisi niiiin ihanan väristäkin.

   Mä otan käyttöön tuon periaatteen. Uusia neuletakkilankoja ei osteta ennen kuin yksi projekti kaapin langoista on valmis. Hyvä minä!

   Poista

 
Blogger Template By Designer Blogs