Pages

torstai 5. syyskuuta 2013

And yet it moves...

Se on valmis. Feeling good.





Still light
Lanka: Drops Alpaca n.450g
Puikot: 3 mm

Oli todella neulomisen arvoinen, vaikka usko olikin koetuksella. Luulenpa, että tästä tulee tämän talven suosikkivaatetukseni. Ihana malli ja ihana lanka. Nyt pitää huokaista, ja tehdä vähän "kevyempiä" töitä hippasen aikaa. Ihailen ihmisiä, jotka ovat neuloneet useamman Still lightin, moiseen suoritukseen en usko kykeneväni, vaikka olisihan se ihana omistaa tunika jossain toisessakin värissä.

Välityökin valmistui. 



Elokuun viljaa
Lanka: Cascade Heritage 50g
Puikot: 2½ mm

Iikun malli on kaunis ja Cascaden Heritage lankana ihanan pehmeä jalkoihin. Lanka oli mulle uusi tuttavuus ja neuloessa päätin, että tästä langasta on ehdottomasti tehtävä itselle huivi. Joskus. Niin ihanan pehmeää se on. 

Nämä sukat tulivat ihan mun omia jalkoja lämmittämään! Lankaa jäi sen verran, että saatan tehdä toisetkin. Toisaalta harkinnassa on myös tehdä raitasukkia, kun noita eri kokoisia ja näköisiä fingering-vahvuisia nöttösiä olisi useampi lasipurkillinen. Jospa vaikka pukinkonttiin...

Tunikan jälkeen puikoille pääsi säärystimet. Ne ovat tämän(kin) syksyn hitti ja haaveilin niistä jo keväällä. En vain saanut aikaiseksi ja kesällä tuntui hölmöltä tikuttaa säärystimiä. Haaveilen ostavani syysnilkkurit tai sitten ne kauan haaveilemani nahkaiset talvi Converset ja niiden kanssa mä tarvitsen ehdottomasti säärien lämmittimet! 

Työkaveri näytti Juju-kerhon kuukauden kirjasta mainosta ja sellaiset neulotut sydämetkin olisivat varsinkin lahjapakettiin aivan ihania... Ei puutu kuin aivan tolkuttomasti vapaa-aikaa, jota ei tänä syksynä ei kyllä liiemmin ole. Muiden blogeissa valmistuu ihania kämmekkäitä, sukkia ja huiveja... Mä haluan ne kaikki eikä mulla ole aikaa!!!



12 kommenttia:

  1. Tiedät että katson sua nöyränä alhaalta ylöspäin ton Still Lightin kanssa, mut nyt pitää kyllä sanoa noista sukista että ovatpa kauniit! Melkein tuli semmonen olo et vois kokeilla ittekki...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän. :-) Ei vaan, turha nöyristely pois ja sukkia neulomaan. Helppo mallikerta, joten ovat oiva matkaneuletyö...

      Poista
  2. Tunikasta tuli tosi kaunis! Tuntuu varmaan uskomattomalta saada jotain noin suuritöistä vihdoinkin valmiiksi! Sukatkin ovat somat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tässä on kyllä havaittavissa sellaista pientä työvoittofiilistä... Palkinnoksi saa sun blogin innoittaman käydä ostamassa Kerästä langat siksak-kauluriin. :-)

      Poista
  3. Voi miten kaunis tunika!

    Mulla on just samanväristä alpacaa kirjoneuletakkia varten, mutta en saa tiheyttä sopiviksi millään puikoilla. Pienillä puikoilla jälki ei ole kaunista ja isoimmilla on liikaa silmukoita 10 sentillä. Mitä puikkokokoa itse käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Käytin 3 mm:n puikkoja, mutta langan neulepinta ei ole ollenkaan kaunis ennen kuin sen kastelee. Nytkin näytti ihan karmealta tekovaiheessa, mutta kastelun jälkeen ihanan sileä!

      Poista
  4. Niin kaunis ja tyylikäs tunika! Onnittelut työvoitosta. :) Ja ihanat on kyllä sukatkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Loppuvuoden teenkin varmaan sukkia ja kaulureita... :D

      Poista
  5. Tosi tyylikäs ja kaunis tunika. Olen viimeksi tehnyt tunikan kun olin 15v. Eli aikaa siitä tosiaan on. Isotöisiä juttuja, mutta palkitsevia!

    VastaaPoista
  6. Mulla on tehnyt mieli tuota tunikaa iät ja ajat, mutta en varmaan ikinä pääsisi sen kanssa maaliin asti. Nostan hattua! Kaunis tuli, kannatti vääntää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä oli mullakin pitkään ja hartaasti suunniteltu/haaveiltu projekti.

      Poista

 
Blogger Template By Designer Blogs